Ångerrätt

Här kan du läsa de generella villkoren för ångerrätt när du köper en vara eller tjänst på distans, t.ex via nätet.

Dessa villkor gäller vid köp som görs från Svenska Hobbyklubben, orgnr 802489-2534

Du har rätt att frånträda detta avtal utan att ange något skäl inom 14 dagar. Ångerfristen löper ut 14 dagar efter det att ett köp har gjorts. Vill du utöva ångerrätten ska du till Svenska Hobbyklubben skicka ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda avtalet (t.ex. som ett brev/meddelande avsänt per post, fax eller e-post). Enklast är att skicka ett e-postmeddelande till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut.

Verkan av utövad ångerrätt

Om du frånträder detta avtal kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig, bland dem också leveranskostnader (men då räknas inte extra leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den billigaste standardleverans vi erbjuder).
Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något.

Du ska återsända eventuell vara till oss eller överlämna den till någon av oss angiven person utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut. Eventuell kostnad för att varan når oss enligt ovan kommer ej att ersättas. För information om till vem eller vilken adress en vara ska återlämnas till, kontakta oss via e-post eller vanlig post, enligt ovan.